Titular notícies
Notícies

Fires d'origen agrícola al Delta del Llobregat


El Delta del Llobregat ha estat un indret molt desconegut històricament i en canvi té una antiga tradició en fires i mercats agrícoles. Aquestes fires avui dia han evolucionat cap a fires on es mostren els serveis i molts dels comerços dels municipis.

En el passat, però, les fires agrícoles i de bestiar eren aparadors, llocs d'intercanvi,  i vida social on els pageseos sovint competien presentant els millors productes frescos a les  tradicionals paneres que són unes presentacions espectaculars de les millors fruites i verdures fetes al Delta del Llobregat.
Divendres 22 Març 2013 - 13:40
És primavera i des de Fundació Sigea us volem convidar a visitar algunes de les importants i concurrides Fires que es celebren al Delta del Llobregat per aquestes dates.

Al mes de maig a Viladecans es celebra la Fira de Sant Isidre, que va tenir lloc per primera vegada l'any 1970 i que va començar com a una exposició de productes del camp, i de maquinària agrícola. Al llarg dels anys la fira ha anat creixent i acollint altres sectors econòmics del municipi. Al'actualitat la Fira de Sant Isidre s'ubica a l'espai municipal Cúbic i al parc de la Marina.

A Gavà aquest any la Fira dels espàrrecs es celebra els dies 27 i 28 d'abri. La primera vegada que es va celebrar va ser el 22 de maig de 1932. Mostra d'espàrrecs, tast, o tallers infantils per provar la feina de fer manats d'espàrrecs.

A l'hivern, als voltants del Nadal, els toca el torn a la Fira Avícola de El Prat i a la Fira de la Puríssima de Sant Boi.
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube