Titular notícies
Activitats ciutadanes

Participa a les III Jornades de captura de crans de riu invasors a la riera de MerlèsAquest any es realitzaran 3 jornades de captura. Obert a tothom!


Dilluns 13 Maig 2013 - 17:09
El cranc de riu autòcton fa uns anys, era abundant a molts rius de Catalunya , està adaptat a aquest medi. Però l'home va introduir primer el cranc de riu vermell i després el cranc senyal, tots dos americans. Són dues espècies portadores d'una malaltia, l'afanomicosis, que causa la mort de tots els crancs autòctons que es contagien. 
A més a més, les dues espècies de cranc introduïdes són invasores: tenen moltes cries l'any i provoquen la destrucció de l'hàbitat on viuen, depreden també animals i plantes.

És important que les persones coneguem el problema, per no seguir escampant les espècies de cranc invasores pels rius i preservar els ecosistemes fluvials.

Aquest any s'han programat 3 jornades d'eliminació de crancs:

1 de juny (preinscripció abans del 26 de maig) -
Degut a l'excés d'aigua que baixa per la riera es postposa la 1a jornada
pel 15 de juny

13 de juliol (preinscripció abans del 8 de juliol)

3 d'agost (preinscripció abans del 29 de juliol)

Cal inscriure's a : a.adeffa@gmail.com o bé al 616940489.

PROGRAMA DE LES JORNADES (descarregar el programa en PDF)
Entre les 18 i 19 h arribada al Centre Camadoca de Santa Maria de Merlès i inscripcions

19 h : Explicació de la jornada, visita a les instal·lacions de peixos i crancs del Centre Camadoca.  Presentació de diferents DVDs sobre fauna i flora enregistrats per Estudi i Divulgació de Natura.
Berenar - sopar

21 h: inici de la jornada de captura de cranc invasor a la Riera de Merlès.

L'activitat és gratuïta i oberta a totes les edats S'admetrà un màxim de 150 participants per jornada. Per a la preinscripció cal facilitar el nom, DNI, població, edat dels nens, telèfon, correu electrònic i quin dia voleu venir.  Es podrà assistir més d'un dia només si queden places buides. S'enviarà més informació a les persones inscrites, abans de cada jornada.


Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube