Titular notícies
Notícies

El 8 de juny arriba una nova edició del Fem Dissabte!


Fem Dissabte 2013!Un any més Associació Hàbitats organitza el Fem Dissabte!, jornada popular de neteja dels espais fluvials. L’edició del 2013 tindrà lloc el dia 8 de juny a més de 30 municipis i la participació és oberta a tota la població.
Dimarts 14 Maig 2013 - 14:43
El Fem Dissabte arriba a la setena edició com una de les jornades de sensibilització ambiental més importants de Catalunya. Les últimes dues edicions han reunit més d’un miler de voluntaris i voluntàries en una jornada que ha permès la recollida de tones de deixalles a diversos rius i rieres.

La presència de deixalles és un dels problemes més habituals als ecosistemes fluvials. Els voluntaris d’inspecció del Projecte Rius, que realitzen un seguiment anual de diversos trams fluvials, constaten cada campanya la presència de residus domèstics, com ara plàstics, cartrons, llaunes, vidres, roba, etc. Les andròmines de gran volum, com electrodomèstics, restes d’automòbils o d’obres són cada cop menys habituals, gràcies a jornades com el Fem Dissabte i a la tasca de les brigades dels ajuntaments.

El 2013 el Fem Dissabte comptarà amb la participació de municipis de la conca del Ter, de la Tordera, del Besòs, del Llobregat, del Foix i del Francolí. Precisament, l’any 2013 és l’Any Llobregat i un gran nombre municipis participants pertanyen a aquesta conca. També destaca el nombre de municipis de la conca del Besòs, gràcies a la col·laboració del Consorci per a la Defensa de la Conca del Besos en l’organització de la campanya.

La jornada mobilitza col·lectius molts diversos i població de totes les edats, destacant en aquest sentit un gran nombre de famílies participants. El Fem Dissabte és una acció de sensibilització que es desenvolupa en clau d'acció positiva i compta amb el ressò dels mitjans de comunicació, revaloritzant el treball dels voluntaris i voluntàries i aconseguint que el missatge s’estengui al conjunt de la població.

Qualsevol persona pot participar en aquesta jornada, prèvia inscripció al web http://www.projecterius.org/femdissabte. Al web hi ha la informació sobre els municipis participants, punts de trobada i hores d’inici de l’activitat. El menors d’edat han d’anar acompanyats dels tutors legals i es recomana als participants portar guants protectors, així com a roba i calçat còmodes.
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube