Titular notícies
Activitats ciutadanes

Disfruta dels paisatges esculpits al riu Ebre


El Grup de Natura Freixe et proposa un cap de setmana on descobriràs què s'amaga a la Reserva Natural de Sebes.

Dimecres 15 Maig 2013 - 15:31

La Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix (coneguda com a Reserva Natural de Sebes) és un espai d'elevat interès natural. És un espai fluvial que conserva bona mostra de vegetació aigualosa i de ribera. Comprèn l’espai natural de Sebes, on s’ha format un dels canyissars més extensos de Catalunya i on es conserva un bosc de ribera gairebé intacte que creix esplendorosament a les illes fluvials. Gràcies a la seva situació geogràfica, la reserva constitueix un dels millors llocs de descans per les aus migradores.Durant la vostra estada visitareu la Reserva acompanyats d'un guia expert, que us ajudarà a descobrir el valor de la zona: camps d'oliveres centenàries, boscos mediterranis, aiguamolls... També gaudireu dels cavalls de la Camarga, una raça de cavalls que pastura en zones d'aiguamolls. Gràcies a la seva presència, ajuden al manteniment de la zona, afavorint la presència d'espècies com la cigonya.


Visitareu el Meandre de Flix, considerada la curva més espectacular del riu Ebre. La curva té  5 km de longitud i una amplada de només 200m a la seva part més estreta. Durant la visita també coneixereu un molí d'oli d'oliva totalment tradicional, encara en funcionament, on es realitza l'elaboració de l'oli del Mas de Pitoia, que podreu adquirir. Comprant aquest oli ecològic esteu colaborant amb els projectes més emblemàtics del Grup de Natura Freixe.

El dia següent fareu un recorregut en kayak pel meandre de Flix, d'aigües tranquiles, una manera saludable, lúdica i divertida de conèixer l'espai!

La proposta inclou l'allotjament i sopar al resort rural de Vilar Riu de Baix, ubicat  en el mateix meandre de Flix.

L'Ebre i els seus afluents donen forma a uns paisatges amb una forta personalitat pròpia, un territori de marcat caràcter fluvial on l'Ebre esdevé referent principal.
 

Adquirint aquesta proposta, esteu donant suport als projectes de conservació de la natura que impulsa l'associació Grup de Natura Freixe.
 
Practica el turisme compromès amb l'entorn!
 

Per a més informació descarregueu-vos la fitxa completa de la proposta de cap de setmana! Hi trobareu què inclou la proposta, el preu i com adquirir-la!


L'Associació Grup de Natura Freixe és una entitat sense ànim de lucre fundada el 1989 amb la finalitat de realitzar actuacions d'educació ambiental, observació i estudi de l'entorn natural de la zona, gestió d'espais naturals, activitats de custòdia del territori i tasques de conservació del medi natural entre altres activitats. Gràcies a un acord de custòdia amb la Fundació Catalunya - La Pedrera i l'Ajuntament de Flix, gestionen la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix.


Aquestes propostes formen part d'un projecte Ecoturístic en espais en custòdia promogut per la Xarxa de Custòdia del Territori i Tarannà Viatges.

Per a més informació contacteu amb viulaterra@taranna.com


Autoria Imatges > Grup de Natura Freixe i Alberto Rodríguez (foto blauet)

Comentaris
 1. jordipietx ( 15/05/2013 07:07:27 )
  Aquesta Setmana Santa vaig poder visitar Sebes i el Meandre de Flix i allotjar-me al Vilar Rural. Es una experiència única, en un indret privilegiat amb gran cura ambiental.

  L'allotjament es magnífic i el menú del restaurant del Vilar Rural té un excel·lent equilibri qualitat - preu.

  La visita a Sebes té tots els al·licients per apropar-se a la natura i el paisatge de l'Ebre.

  Què més puc dir? Ajudareu a fer créixer la custòdia del territori a Catalunya!

  Us hi esperem!
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube