Titular notícies
Activitats ciutadanes

Campanya SOS Nature - Ambaixadors per la NaturaAmbaixadors per la Natura és una campanya de sensibilització i captació que pretén incrementar el nombre de persones col∙laboradores de la Fundació World Nature.


Dimarts 21 Maig 2013 - 15:09

Tenir cura de la natura i les espècies salvatges del nostre territori és una feina que s’ha de realitzar de forma conjunta, entre administracions públiques, empreses responsables, organitzacions socials i, sobretot, la ciutadania. El paper de cadascú, des del seu àmbit i les seves possibilitats, és clau per a mantenir, preservar i potenciar la biodiversitat.

Conscients de la importància de conservar la natura Arcadi Alibés, Albert Bosch i Araceli Segarra s’han fet Ambaixadors de la Natura per tal donar suport a la campanya de sensibilització i captació de fons de la Fundació World Nature.

Alibés, periodista i reporter de TV3 és corredor de maratons; Bosch, va ser la primera persona en travessar en solitari el Pol Sud i Araceli Segarra és una alpinista i escaladora que ha assolit grans fites. Tots ells, coneixedors i amants de la natura.

La campanya vol aconseguir que les persones reconeguin la importància d’involucrar‐se per la natura i es facin col∙laboradors de la Fundació WN. Com a incentiu, aquells que ho desitgin, podran pujar una foto seva i serà composada al costat dels tres ambaixadors (consulteu la web de la campanya: www.sosnature.wnature.org)

Ós bru, espècie de l’any de la Fundació World Nature
L’Ós bru (Ursus arctos arctos) és una espècie que s’està consolidant als Pirineus. Des del reforçament de la seva població, fa més de 15 anys, d’uns quants exemplars d’óssos, s’ha avançat en la seva consolidació. Aquesta recuperació és molt important per l’ecosistema Pirinenc i per una espècie en greu perill d’extinció. Però també aportarà beneficis a la població local Pirinenca.

De la recuperació de l’Ós bru es destaquen diferents èxits
• La magnífica consolidació de la comunitat d’óssos amb uns 25‐30 exemplars.
• L’èxit de la seva conservació a partir del treball realitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la  Generalitat de Catalunya, el Conselh Generau d’Aran i totes les institucions i col∙lectius implicats.
• L’acceptació per part de la majoria de la comunitat local que conviu amb l’espècie.
• El magnífic treball dut a terme amb els ramaders i, com a conseqüència, la disminució, gairebé total, de l’afectació al bestiar domèstic.
• L'incipient contribució al turisme de natura en territoris d’Ós (Aran, Pallars, Ribagorça, Alt Urgell, principalment).

Reptes vinculats a l’Ós bru per als propers 20 anys
• D’aquí als propers 20 anys hem d’assolir una població d’entre 75 a 100 exemplars.
• Per aconseguir‐ho cal reforçar la població amb més animals i reintroduir, com a mínim, cinc mascles i cinc femelles més els propers anys.
• Mantenint i reforçar els “Equips de Suport a la conservació de l’Ós” formats per tècnics especialistes i agents rurals.
 
Els diners assolits en aquesta campanya aniran destinats al projecte Ós bru dels Pirineus: seguiment de l’espècie i estudi dels seus requeriments ecològics; programa d’educació i divulgació; suport a la ramaderia i als ramaders, foment del turisme de natura relacionat amb l’Ós, plantació d’arbres fruiters per afavorir la diversitat d’aliment de l’Ós, entre d’altres.

La Fundació World Nature
La Fundació WORLD NATURE és una organització, sense ànim de lucre i independent, que treballa de forma positiva i constructiva per la  Conservació de la Biodiversitat del Planeta.

Què fem
Els programes sota els quals s’emmarquen els projectes de World Nature són:
• conservar espais naturals
• conservar espècies en perill d’extinció
• suport al desenvolupament rural
• divulgar, educar i sensibilitzar sobre la importància de conservar la natura.


 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube