Titular notícies
Activitats ciutadanes

Descobreix la finca agroecològica La Font i el seu entorn natural


El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis - Museu del Ter et proposa un cap de setmana on coneixeràs el valor natural d'aquesta finca.

Dimecres 22 Maig 2013 - 15:17

La finca La Font de Lluçà es troba ubicada en un dels paratges més singulars de Catalunya, el Lluçanès, una terra caracteritzada pel seu paisatge, art i gastronomia. 

En aquest entorn es compagina l'activitat agrària i ramadera ecològica (hi pasturen xais i vedelles) amb la conservació i millora de les zones humides, on hi destaca el pantà de Garet. De la mà de biòlegs experts del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis coneixereu el valor del torrent i pantà de Garet, que acull una gran riquesa d'espècies, ocells, peixos i invertebrats aquàtics (com les nàiades o musclos de riu) així com altres animals i plantes. També teniu l'opció de visitar l'explotació agrària i ramadera de la finca acompanyats pel seu propietari; descobrireu perquè aposta per una gestió integral sostenible sense renunciar a la rendibilitat econòmica, tot visitant les instal·lacions. Tindreu la possibilitat d'adquirir els productes de la finca. L'allotjament inclòs a la proposta és la casa de turisme rural El Verdaguer, citada en documents de l’any 905. Per aquest motiu, les restauracions que s'hi han portat a terme respecten l'estructura tradicional preservant la qualitat arquitectònica dels espais.

L'estada inclou un dinar preparat pel propietari de la finca on podreu tastar els productes de la finca: vedella i xai ecològic (carns la Font).

Horitzons de muntanyes amansides
enronden les bellors del meu país.
Mireu l'esplet de roures i d'alzines!
No és tot un paradís?


Fragment de "Visions del Lluçanès" de Vicenç Costa i BassachsAdquirint aquesta proposta, esteu donant suport a aquest projecte de conservació de la natura que impulsa el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis - Museu del Ter.

Practica el turisme compromès amb l'entorn!
 

Per a més informació descarregueu-vos la fitxa completa de la proposta de cap de setmana! Hi trobareu què inclou la proposta, el preu i com adquirir-la!

El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis és l'àrea ambiental del Museu del Ter, amb seu a Manlleu, que té per objectiu la difusió i la conservació del patrimoni cultural i natural del riu Ter i, per extensió, els altres rius mediterranis. La seva activitat principal és la restauració ecològica de sistemes fluvials mitjançant acords de custòdia del territori, l'educació ambiental, la sensibilització ciutadana i la investigació. 


Aquesta proposta forma part d'un projecte Ecoturístic en espais en custòdia promogut per la Xarxa de Custòdia del Territori i Tarannà Viatges.

Per a més informació contacteu amb viulaterra@taranna.com


Autoria Imatges > Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis - Museu del Ter


Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube