Titular notícies
Activitats ciutadanes

Descobreix els dólmens i les vinyes de l'Albera


L'IAEDEN et proposa un cap de setmana al cor de l'Albera, combinant  vinyes, els dólmens i el chi-kung!

Dimecres 29 Maig 2013 - 18:21

"Val la pena de venir-hi o de tornar-hi perquè fer l’Albera és fer un viatge en el temps en un curt espai de trenta-cinc quilòmetres. Hi ha tant en tan poc tros... Dòlmens, coves, jaciments, castells, esglésies preromàniques, monestirs..."
Maria Mercè Roca

En aquesta proposta us oferim passar un cap de setmana a la finca de Can Torres, ubicada al cor de l'Albera. La finca de Can Torres és una finca que elabora vi des de fa 4 generacions. Molt a prop de les vinyes hi ha la presència de dòlmens i menhirs d'uns 5.000 anys d'antiguitat. En aquest entorn també s'hi troba l'estany de la Gutina.

De la mà dels propietaris de la finca, la Bàrbara i en Joan Carles, coneixereu les seves vinyes centenàries de garnatxa que conviuen amb la tramuntana i  el procés d'elaboració del vi, amb l'oportunitat d'adquirir-ne. També coneixereu les cabanyes de pedra seca, la flora de l'estany de la Gutina i els menhirs i dólmens. A més de preparar-vos un deliciós dinar amb productes locals, podreu realizar un taller de chi-kung a l'aire lliure per tornar a casa ben carregats d'energia!

Aquesta és una bona oportunitat per conèixer aquest espai amb una interessant diversitat ecològica (s'hi troben espècies pròpies dels pirineus juntament amb espècies més típicament mediterrànies) i amb una de les concentracions més importants de monuments megalítics de Catalunya, amb 110 dólmens i 19 menhirs (l'Albera és un espai declarat Paratge Natural d'Interès Nacional).

L'allotjament inclòs a la proposta és la casa de turisme rural El pati de l'Albera. A la vostra arribada us oferiran un aperitiu de benvinguda!

 

Adquirint aquesta proposta, esteu donant suport a aquest projecte de conservació de la natura que impulsa l'IAEDEN.

Practica el turisme compromès amb l'entorn!
 


Per a més informació descarregueu-vos la fitxa completa de la proposta de cap de setmana! Hi trobareu què inclou la proposta, el preu i com adquirir-la! Per a més informació contacteu amb viulaterra@taranna.com


La IAEDEN (Institució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura) és una entitat sense ànim de lucre fundada el 1980. Des de fa alguns anys treballa per promoure bones pràctiques agràries sostenibles a l'Empordà mitjançant acords de custòdia agrària juntament amb el GOB Menorca. Amb aquest projecte l'IAEDEN està impulsant la conservació de les activitats agràries tradicionals, ambientalment sostenible i de proximitat que actuen com a verdaders modeladors del paisatge empurdanès i refugi de la biodiversitat.


Aquesta proposta forma part d'un projecte Ecoturístic en espais en custòdia promogut per la Xarxa de Custòdia del Territori i Tarannà Viatges.
Autoria Imatges > Finca de Can Torres, Pau Plana i Jordi@photo
 

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube