Titular notícies
Activitats ciutadanes

Arriba el Fem Dissabte 2013!
Enguany hi participaran 36 municipis. Apunta't i participa en la neteja dels nostres rius!


Dimarts 4 Juny 2013 - 17:14

Ja sabeu on participareu enguany al Fem Dissabte? Enguany s'hi han sumat més municipis que mai! 36 poblacions de les conques del Ter, la Tordera, el Besòs, el Llobregat, el Foix i el Francolí celebran a la jornada de neteja més multitudinària de l'any. Busca en el mapa el municipi més proper a casa teva i participa-hi!
 

Les persones interessades en participar cal que us inscriviu al web www.projecterius.org/femdissabte. Al web trobaeu tots els municipis, punts de trobada i hores d'inici de l'activitat. El menors han d'estar acompanyats dels tutors legals i es recomana als participants portar guants protectors, així com roba i calçat còmodes.

La neteja dels espais fluvials
Tot i que cada vegada són més els ciutadans i ciutadanes que han pres consciència de la importància de no llençar deixalles al riu com si aquest fos un abocador, encara és freqüent trobar-n'hi moltes. En ocasions, els materials abocats al riu no representen un perill per a l'ecosistema però suposen un efecte visual molt negatiu (papers, fustes, runes, etc). En altres casos, els materials abocats sí suposen una amenaça pels organismes del riu, ja sigui perquè es tracta de materials contaminants (piles, olis de cotxe, productes químics, pneumàtics), perquè la seva presència pot ferir els organismes (vidres, ferralla, plàstics), o bé perquè causen perjudicis indirectes (com ara els vidres, que poden provocar incendis).

El Fem Dissabte!
Un any més Associació Hàbitats llença una de les activitats més importants de voluntariat i sensibilització a Catalunya: Fem Dissabte! Es tracta d'una jornada de neteja de les ribes i riberes a nombrosos municipis que aplega més de 1000 voluntaris i voluntàries i que permet la recollida de tones de deixalles en un sol matí.

L'activitat és una iniciativa sorgida en motiu de la celebració del desè aniversari de l'Associació Hàbitats l'any 2007. Donat el seu èxit i la repercussió mediàtica obtinguda, l'activitat ha passat a formar part del calendari de l'entitat, de manera que enguany s'arriba a la setena edició. El Fem Dissabte és coordinat per Associació Hàbitats i compta amb la col·laboració dels ajuntametns dels municipis participants.

L'impacte de l'acció voluntària significa la retirada de tota mena d'andròmines dels rius i rieres. Els voluntaris i voluntàries recullen les deixalles de petit volum, com ara plàstics, cartrons, pedaços de roba, o llaunes, mentre que les brigades de medi ambient i neteja dels ajuntaments participants s'encarreguen de la retirada dels elements voluminosos o perillosos, com la ferralla, electrodomèstics, restes de vehicles, etcètera.

Text i Imatge > Projecte Rius


Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube