Titular notícies
Notícies

La pluja obliga a ajornar el Fem Dissabte a molts municipis


Els ruixats del matí 8 de juny han obligat a la major part dels municipis participants en el Fem Dissabte a ajornar l’activitat per una altra data. Des d'Associació Hàbitats confiàvem en superar el miler de voluntaris i voluntàries de les últimes edicions, però el mal temps feia molt insegura l’activitat, ja que han augmentat els cabals dels rius i rieres i s’han enfangat moltes riberes, de manera que el més prudent ha estat la suspensió de la jornada.
Dimarts 11 Juny 2013 - 10:34
Fem Dissabte a L'Hospitalet del LlobregatLa valoració de la major part dels municipis, però, ha estat positiva i es preveu fer una nova convocatòria els propers dies. Molts voluntaris s’han presentat als punts de trobada malgrat la previsió de pluges i s’ha copsat així l’interès de la població per col·laborar en la conservació dels ecosistemes fluvials.

Els municipis que han decidit fer l’activitat durant el dia 8 de juny han estat: Canovelles, Figaró-Montmany, L’Hospitalet de Llobregat, Lliçà de Vall, Montcada i Reixac, Navàs, Parets del Vallès i Sant Just Desvern.

Canovelles
Canovelles ha comptat amb la participació de 23 persones, que s’han trobat a les 10 del matí al Parc de la Quitxalla. La pluja només ha permès una hora d’activitat i, per tant, el volum de deixalles no ha estat alt. La valoració, però, ha estat positiva pel que fa a la resposta ciutadana, destacant el nombre de famílies participants, ja que es tracta del primer cop que aquest municipi participa en el Fem Dissabte.

Figaró-Motmany
Figaró-Montmany ha participat per primer cop al Fem Dissabte. El punt de trobada ha estat a la Plaça de Can General a les 9 del matí. La pluja ha arribat cap a les 11 de matí, després de dues hores d’activitat. La valoració ha estat positiva, s’han aplegat 16 persones i l’estat de la riera de Vallcàrquera és força bo, ja que el nombre de deixalles trobades ha estat molt baix. Aquesta riera és analitzada periòdicament amb la metodologia del Projecte Rius i generalment obté resultats positius pel que fa a l’estat de conservació.

L’Hospitalet de Llobregat
L’Hospitalet de Llobregat ha participat per primer cop al Fem Dissabte. A l’hora de trobada, les 9 del matí a la sortida del metro Hospital de Bellvitge, el cel ja amenaçava pluja però la presència d’11 voluntaris ha fet que es decidís continuar amb l’activitat. Passejant per la riba del Llobregat els participants han omplert 9 bosses grans de deixalles, fins que un fort ruixat els ha fet parar i han hagut d’aixoplugar-se sota un pont. Entre les deixalles trobades destaquen unes fundes de cables, que seran retirades per les brigades municipals el proper dilluns.

Navàs
El municipi de Navàs al Bages ha celebrat el Fem Dissabte 2013 la tarda del dissabte 8 de juny. 16 persones van acudir al punt de trobada a les 17 hores al Pont del Castellet (Cal Forcada). La zona escollida era la mateixa que els voluntaris havien netejat en anteriors edicions del Fem Dissabte, però la problemàtica de les deixalles s'ha reduït considerablement gràcies a la instal·lació de papereres en la zona fluvial a càrrec de l'ajuntament durant l'últim any. Un cop buidades les papereres els resultat de la jornada ha estat de 5 bosses industrials d'escombreries. La valoració, per tant, ha esta molt positiva.

Lliçà de Vall
Lliçà de Vall se suma per primer cop al Fem Dissabte aquest 2013, però la previsió de pluges ha fet que només 5 persones voluntàries s’hagin presentat a les 9 del matí al Pous de glaç de Can Gurri. Malgrat que semblava segura l’arribada de les pluges, els voluntaris s’han engrescat i han començat a netejar el riu Tenes. El volum de deixalles retirades ha estat molt considerable, al voltant de 80kg, destacant la presència d’un matalàs. A mig matí la pluja ha obligat als participants a retirar-se fins a l’ajuntament, però un cop ha passat el xàfec, els voluntaris s’han desplaçat a un segon punt de neteja on han trobat molts residus voluminosos, possiblement d’un taller mecànic. Les brigades municipals passaran el proper dilluns a recollir totes aquestes deixalles que han estat apilades pels voluntaris.

Moncada i Reixac
Moncada i Reixac ha aparegut a l’alba amb amenaça de pluja. Malgrat aquest fet 13 persones voluntàries han acudit a la convocatòria de neteja a les 10 del matí al passeig de la Ribera. La jornada s’ha desenvolupat al costat del riu Besòs i s’ha aturat en el moment en que ha arribat el xàfec. El treball dels voluntaris i voluntàries ha significat la recollida de 1 metre cúbic de deixalles.

Sant Just Desvern
Sant Just Desvern ha participat per primer cop al Fem Dissabte. 11 persones han respost a la crida de participació per netejar la riera de Sant Just i s’han trobat a les 11 del matí a l’avinguda de la Riera cruïlla amb carrer Ponce de León. Fins que la pluja ho ha permès, els voluntaris i voluntàries han omplert 3 bosses grans de deixalles, uns 50kg. Les deixalles més habituals han estat envasos, plàstics i vidres. Destaca la presència de pots de pintura en esprai, ja que en la zona hi ha uns murs on és habitual la presència de grafits.

Àlbum de fotografies del Fem Dissabte 2013: http://pinterest.com/habitats/fem-dissabte-2013/
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube