Titular notícies
Activitats ciutadanes

Concurs de fotografia "El teu racó salvatge"


Participa al concurs tot enviant fins a 3 fotografies d’indrets de qualsevol lloc d’Europa que l’autor consideri “salvatges”, és a dir, en els que la natura hi és dominant.


Divendres 19 Juliol 2013 - 13:42

A més a més, les fotografies hauran de reflectir algun dels principis que hi ha darrera del concepte rewilding o renaturalització: llocs on s’ha recuperat la vida salvatge, racons o punts salvatges on es respira la força de la natura, espècies de fauna que tornen al seu hàbitat natural, noves activitats econòmiques basades en l’observació o la conservació de la natura, etc.

El termini d'admissió de fotografies acaba el 25 d’agost de 2013.

El concurs compta amb un jurat format per persones de reconegut prestigi dins del seu camp, com són els naturalistes Martí Boada, Magnus Sylven i Miquel Rafa, els periodistes Joan Morales i Pedro Cáceres, i el fotògraf de natura Francesc Muntada.

Es premiaran les cinc millors fotografies. Els autors d’aquestes imatges tindran com a premi una “escapada salvatge” per a dues persones per gaudir de les cinc espècies d’animals més salvatges dels Pirineus (els “Big Five” pirinencs): el trencalòs, el voltor negre, l’ós bru, el llop i el cérvol.

L'escapada tindrà lloc el cap de setmana del 13-15 de setembre. Vegeu bases del concurs a: http://bit.ly/concursracosalvatgeAquest concurs és organitzat per la Fundació Catalunya – La Pedrera. Un dels àmbits d'actuació d'aquesta entitat és la conservació d’espais naturals i la generació, al voltant d’aquests indrets, de projectes ecosocials de desenvolupament rural.

En aquest marc, el concurs de fotografia “El teu racó salvatge” vol donar a conèixer una nova perspectiva de conservació de la natura que està emergint arreu d’Europa sota el concepte de renaturalització (rewilding en anglès). Aquesta visió pretén convertir el problema del despoblament i l’abandonament de terres al món rural en una oportunitat per recuperar-hi la natura i la vida salvatge, i per generar-hi activitats econòmiques innovadores com l’ecoturisme o la ramaderia destinada a la conservació de la biodiversitat.


Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube