Titular notícies
Projectes i actuacions

Nova col·lecció de Productes Xisqueta


Ja estan a la venda els nous productes de l'Obrador Xisqueta de la col·lecció 2014.

Dimarts 17 Desembre 2013 - 13:45

Enguany la dissenyadora Marine Mercieux ha estat l'artífex de dirigir i acompanyar les artesanes Xisqueta cap a les noves peces d'aquesta propera temporada.

Els productes de la Col·lecció Xisqueta 2014 són 100% locals, 100% artesans.

"El teu origen" busca que els objectes ens expliquin el seu orígen, que ens obrin nous horitzons a les nostres llars.

Podeu consultar els productes d'aquesta temporada a la seva web: www.xisqueta.cat/el-teu-origenL'ovella Xisqueta és una raça autòctona de l'Alt Pirineu. La seva llana està comercialitzada per Obrador Xisqueta dins d'un projecte de revalorització de la llana, i és també la base del productes Xisqueta.

Fins fa quatre dies, l’ovella de raça Xisqueta, pròpia del Pirineu lleidatà, tenia els dies comptats. I tot perquè la seva llana no tenia cap valor i es pagava a un preu injust per als pastors. Per revertir aquesta situació, l’any 2008 neix l’Obrador Xisqueta. Obrador Xisqueta és una associació sense ànim de lucre del Pallars Sobirà (Alt Pirineu) amb l’objectiu de pagar un preu just la llana d’ovelles Xisqueta d’un seguit de pastors i pastores que encara conserven aquesta raça. Per aconseguir-ho volen fer cicle tancat i això vol dir: comprar, transformar i fer una venda directa de productes fets amb 100% llana verge.

Aquest és un cicle llarg. Vol dir comprar cada any vàries tones de llana Xisqueta a 25 pastors i pastores del Pirineu; vol dir preparar-la per a ser utilitzada com a fil, napa o floca; vol dir formar un teixit artesà local que treballi la llana amb una bona tècnica, fent un producte de molta qualitat i amb un disseny treballat; i finalment, vol dir crear una marca, una col·lecció i preparar una campanya comercial per a donar a conèixer tot el que hi ha al darrere. Treballen per assolir que els diferents esglaons d’aquesta llarga cadena es coneguin.

Cada peça i producte Xisqueta estan vinculats a tot el que tenen al darrere: un ofici secular, un territori natural bellíssim, una matèria primera recuperada, que havia estat oblidada i substituïda en les darreres dècades i per últim, un teixit artesà local, amb talent i amb ganes de treballar amb allò que genera la mateixa terra on un viu.

L'Obrador Xisqueta és fill de l’Associació rurbans i del Projecte Grípia que treballa per la dinamització del sector primari a l’Alt Pirineu i al món rural en general.


Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube