EL TEU ESPAI La teva experència
Has participat en una de les activitats per viure la terra i tens ganes d'explicar i compartir la teva experiència? Doncs aquest és el teu espai, un bloc on podràs deixar per escrit totes les sensacions, aprenentatges i vivències que has experimentat.

El bloc La teva experiència està obert a tothom. Visita'l, llegeix les cròniques que han escrit altres persones i anima't a explicar el que has après i sentit durant l'activitat a la que has assistit. Per poder deixar el teu escrit, has d'estar registrat. Si no ho estàs, pots fer-ho aquí.

Envia la teva experiència

Visualitza les experiències sobre el mapa

Titular notícies
La teva experiència

Associació Hàbitats aconsegueix el finançament per restaurar un tram del Congost a Llerona


Riu Congost a LleronaAssociació Hàbitats ha obtingut suport pressupostari de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri de Medi Ambient, per iniciar les obres de restauració d’un tram del riu Congost al pas per Llerona (Vallès Oriental).
Dimarts 21 Gener 2014 - 10:24
El projecte de restauració té un pressupost de 48.900 euros dels quals la fundació del ministeri aportarà 27.500. S'actuarà en un tram de més d’un quilòmetre des del límit amb el terme municipal de la Garriga fins el pont de la carretera BV-1433, de Llerona a l’Ametlla.

Les principals intervencions es faran durant els mesos de febrer i març i se centraran en l’eliminació i eradicació d’espècies de flora exòtica invasora així com la revegetació amb espècies autòctones. Durant la resta de l’any s’instal·laran refugis per a la fauna, es faran actuacions de manteniment i eliminació de deixalles i es potenciarà la comunicació del projecte per tal de donar a conèixer els valors d’aquest tram del riu que forma part de la Xarxa Natura 2000.

Visites i accions amb voluntaris

El projecte de restauració forma part de l’adopció del riu Congost que l’Associació Hàbitats desenvolupa amb
l’Ajuntament de les Franqueses i el Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs des de l’any 2013. L’objectiu fonamental del projecte és afavorir la participació social en la gestió de l’espai fluvial. Per aquest motiu, l’any passat ja es van fer reunions amb els principals agents locals, visites naturalistes a l’espai en custòdia i formacions en inspecció de rius. Durant aquest any 2014, les obres de restauració marcaran el calendari d’accions i es preveuen visites a les obres obertes al públic i accions desenvolupades amb la participació de voluntariat.

Les accions previstes formen part del Programa de custòdia fluvial en la gestió local de la Xarxa Natura
2000 a la conca del Besòs que l’Associació Hàbitats desenvolupa gràcies al suport del Departament de Territori i
Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube