Titular notícies
Projectes i actuacions

SUBMON t'ofereix comprar peix de custòdia!


Posen a la venta peix pescat de forma artesanal i de proximitat, de la zona de custodia marina “Canyons del Maresme”.
Dimarts 21 Gener 2014 - 17:19

SUBMON ha iniciat el projecte de venta de peix pescat de forma artesanal i de proximitat, de la zona de custodia marina “Canyons del Maresme”. Un pas més per tal de promocionar productes del “mercat de custòdia”, que potenciïn l’ús i la gestió del recurs de forma sostenible, que sigui compatible amb l’existència d’altres espècies.

   
Foto esquerra: Exemple d'una de les cistelles de peix de custòdia. 
 
Comprant aquest peix esteu donant suport a la pesca artesanal i de proximitat, fomentant la gestió sostenible del medi marí.


Com funciona?
- Us trobareu dos dimarts al mes al local de SUBMON (C/Rabassa 49-51, Barcelona). Els pescadors ens portaran el peix cap a les 18h, i podreu passar a recollir-lo a partir d’aquesta hora i fins les 20:30h. Si algú té problemes amb aquest horari que ens ho faci saber. Es demana un compromís mínim d’una cistella al mes.

- La setmana anterior a la recollida rebreu per correu l’enllaç a un formulari preguntant la quantitat de peix que voleu per aquell dimarts (cistelles de 2 ó 4Kg), i haureu de contestar abans del dimarts. (S’acceptaran canvis d’última hora fins al mateix dimarts a les 11h del matí).

- El preu del peix és de 10€/Kg sense impostos, s’ha de sumar un 10% d’IVA. Les cistelles són de 2Kg aproximats, és a dir que us podeu trobar cistelles d’1’9Kg o 2’2Kg, amb la variació de preu corresponent.

- Cada compra que realitzeu tindrà un suplement de 2€, tant si compreu cistelles de 2Kg com de 4Kg. Aquests diners van destinats a l’associació i es faran servir per cobrir les despeses del local i de gestió.

- La forma de pagament serà al moment i en efectiu. No obstant, si hi ha algun inconvenient o us es més fàcil, sempre podreu fer una transferència bancària a un número de compte que us facilitaran.

- El peix ens arribarà en unes caixes de plàstic que haureu de retornar netes el pròxim dia que vingueu. Es recomana que porteu una bossa de plàstic o de roba per endur-vos-en la caixa, ja que a vegades estan una mica mullades.

- Des de l’entitat es promouen activitats al voltant de l’àrea de custòdia marina, que periòdicament s'aniran comunicant. Tallers de neteja de peix, visites a la confraria de pescadors, receptes de cuina amb peix, sortides a l’àrea de custòdia, etc.

- En el cas que un dimarts no s'arribi a 5 persones apuntades, o els pescadors no hagin pogut sortir a pescar per mala mar, es posposarà l’entrega buscant el dia que millor vagi a tots.

Si esteu interessats en apuntar-vos a l’iniciativa i promoure el consum responsable, alhora que teniu accés a peix fresc del dia, contacteu a SUBMON.


Text i imatges > SUBMON Més, sobre...: submon , peix , pesca , artesanal , venta , custodia marina , viulaterra
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube