Titular notícies
Projectes i actuacions

Nova web dedicada a la tortuga d'estany!


La web té per objectiu donar a conèixer la situació a Catalunya d'aquesta espècie en perill d'extinció


Dilluns 10 Febrer 2014 - 17:10
Us presentem la nova web www.tortugadestany.org. La web ha estat creada dins el projecte “Educació en la conservació de la tortuga d’estany (Emys orbicularis) i els seus hàbitats”, que ha estat impulsat per la Fundació Emys i Limnos, i que ha comptat amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

La tortuga d'estany és un dels rèptils propis de Catalunya, és a dir, que és una espècie autòctona. En l’actualitat es considera una espècie en perill d'extinció, ja que en queden pocs exemplars, uns 1.000 arreu del nostre territori. El treball de diverses entitats ambientals i centres de recuperació de fauna ha permès que la tortuga d'estany es trobi estabilitzada en alguns nuclis (com és el cas de la plana de la Selva) i estigui essent recuperada i/o reintroduïda en altres (Estany de Banyoles, estany d'Ivars-VilaSana, Baix Ter i Delta de l'Ebre).

L'objectiu final del projecte és crear una xarxa educativa entre les entitats catalanes dedicades a la protecció de la tortuga d'estany per tal que, aprofitant sinèrgies, es crein materials pedagògics i projectes conjunts que permetin assolir més visibilitat per a la problemàtica d'aquesta espècie.

A la web ja hi trobareu diversos materials inclosos, tots ells publicats sota llicència Creative Commons (se n'autoritza la publicació o reproducció només per a finalitats no lucratives amb el compromís de citar-ne la font i l'autoria).

Us recomanem que feu un cop d'ull a la web i als materials educatius que ofereixen, classificats segons el públic objectiu (infantil, primària, secundària, educació no formal, voluntariat). En destaquem: 
- Guia docent per a secundària
- Vídeo sobre com es fan els seguiments de la tortuga d'estany
- Vídeo en 3D - Com és una tortuga d'estany?

També hi trobareu un complert llistat d'activitats educatives que les entitats ofereixen sota la temàtica de la tortuga.Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube