Titular notícies
Activitats ciutadanes

Una nova edició de les activitats per descobrir els ecosistemes naturals a Osona i el Ripollès


El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis- Museu del Ter i el Grup de Naturalistes d'Osona col·laboren per organitzar tot un seguit d'activitats i sortides naturalistes gratuïtes i obertes a tothom.


Dimecres 12 Març 2014 - 16:29

El programa “Descobreix els ecosistemes naturals” es va dur a terme per primera vegada l’any passat, amb una gran participació en totes les activitats que es van fer des de maig fins a octubre.

L’edició d’aquest any de “Descobreix els ecosistemes naturals” inclou sortides naturalistes centrades en la geologia, la fauna i la flora autòctona. Enguany, s’ha incorporat temàtiques noves com les orquídies, els ratpenats o els bolets. Les sortides es porten a terme en espais naturals de la comarca d’Osona i el Ripollès, molts d’ells amb acords de custòdia del territori amb aquestes entitats.

La primera activitat es farà el dissabte 15 de març i consistirà en una jornada matinal d'anellament d’ocells per part del Grup d'Anellament de Calldetenes - Osona (GACO) a l'illa del Sorral o de Gallifa (les Masies de Voltregà).

Els ocells són un dels animals més visibles dels sistemes naturals del nostre país. Per conèixer la seva biologia i les tècniques de seguiment i cens, es farà una jornada d’anellament científic d’ocells. S’ensenyarà com identificar les diferents espècies, com manipular-los i quins estudis es poden fer per conèixer la seva biologia i les seves migracions, i els seguiments concrets que en fa el Grup d’Anellament de –Calldetenes- Osona (GACO).

Totes les activitats són gratuïtes

Per a més informació descarregueu-vos totes les activitats!

15 de març - Els Ocells
26 d'abril - Els amfibis
17 de maig - Les orquídies
24 de maig - Dia del peix viatger
31 de maig - La vegetació de ribera
27 de juliol - Les libèl·lules i altres invertebrats aquàtics
26 de setembre - Els ratpenats
11 d'octubre - La geologia i els fòssils
25 d'octubre - Els petits mamífers i carnívors
15 de novembre - Els bolets
 

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube