EL TEU ESPAI La teva experència
Has participat en una de les activitats per viure la terra i tens ganes d'explicar i compartir la teva experiència? Doncs aquest és el teu espai, un bloc on podràs deixar per escrit totes les sensacions, aprenentatges i vivències que has experimentat.

El bloc La teva experiència està obert a tothom. Visita'l, llegeix les cròniques que han escrit altres persones i anima't a explicar el que has après i sentit durant l'activitat a la que has assistit. Per poder deixar el teu escrit, has d'estar registrat. Si no ho estàs, pots fer-ho aquí.

Envia la teva experiència

Visualitza les experiències sobre el mapa

Titular notícies
La teva experiència

Més de 40 persones coneixen de primera mà les obres de restauració del Congost a Llerona


Associació HàbitatsEl passat dissabte 8 de març més de 40 persones van participar en la visita a les obres de restauració del riu Congost a Llerona que desenvolupa Associació Hàbitats. Els participants van conèixer les directrius que marquen la restauració tenint en compte les característiques del tram i les limitacions tècniques i pressupostàries, així com l’estat de les accions ja realitzades.
Dijous 13 Març 2014 - 09:49
Restauració del riu Congost
La participació va ser molt variada amb presència de famílies de la població, membres d’entitats ambientals que actuen a la conca del Besòs i representants de diferents administracions públiques. La primera fase del projecte compta en aquest sentit amb el suport econòmic de la Fundacion Biodiversidad del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, i del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Durant la primera setmana d’obres s’han eliminat algunes de les clapes de canya de Sant Joan (Arundo donax) situades al llit del riu o zones properes, tallant-les i eliminat de forma mecànica els rizomes per evitar que rebrotin. S’intervindrà també en els nuclis de canyes que proliferen en algunes zones de bosc de ribera d’alt valor ambiental que es conserven en el tram.

S’ha iniciat també els treballs de revegetació. En comptes d’una plantació massiva de petits exemplars, s’ha optat per fer nuclis de plantació amb plançons grans i ben protegits. L’objectiu és aconseguir el màxim de supervivència dels exemplars, especialment perquè les riberes són pasturades per ovelles, fet que impediria l’èxit de plançons petits i poc protegits.
Restauració del riu Congost a Llerona


Entre les actuacions que resten per desenvolupar durant la primavera de 2014, destaca l’eliminació d’espècies vegetals invasores amb la participació de voluntariat el dia 22 de març, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, i el tancament de l’aguait d’ocells, que ara mateix pateix unes obertures inapropiades enmig del tancat.
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube