Titular notícies
Projectes i actuacions

El Projecte Boscos de Muntanya torna a la muntanya!


Ja està disponible el calendari amb noves estades programades per participar-hi!

Dijous 27 Març 2014 - 16:41

El Bergwaldprojekt - Projecte de Boscos de Muntanya és una entitat sense ànim de lucre que preserva i millora els boscos i paisatges tradicionals de muntanya als Pirineus catalans, mitjançant l’organització d’estades de voluntariat per a adults.

Ja està disponible el calendari per a estades 2014. A quina t'apuntes?

Bossòst (Val d'Aran)
14 - 20 d'abril - Llista d'espera
21 - 27 d'abril - Registrar
28 d'abril - 04 de maig - Registrar

Meranges (La Cerdanya)
14 - 20 de juliol - Registrar
21 - 27 de juliol - Registrar
28 de juliol - 03 d'agost - Registrar

Massís de l'Orri (Pallars Sobirà)
04 - 10 d'agost - Registrar
11 - 17 d'agost - Registrar
18 - 24 d'agost - Registrar

Estades d'una setmana
Les estades tenen una durada d’una setmana. Arribem la tarda d’un dilluns i ens establim a l'allotjament previst per a cada projecte. De dimarts a dissabte: matinem, esmorzem, anem a treballar i dinem a bosc. A mitja tarda tornem a l’allotjament on més tard s’ofereix el sopar. El servei de cuina corre a càrrec de l’organització i els participants col•laboren en les tasques d’intendència i manteniment de l’allotjament. El diumenge al matí finalitza l’estada.

Treball
Cada matí, en funció de les condicions del bosc i del grup, s’organitza la distribució de tasques. Portem a terme tasques per disminuir l’erosió, de silvicultura, restauració i obertura de camins forestals, censos de seguiment de fauna i manteniment de pastures, entre d'altres. L'equip del projecte orienta als participants en les feines. Col•laborem amb els propietaris dels boscos i amb gestors institucionals (ajuntaments, parcs naturals, enginyers forestals comarcals...).

Allotjaments
L'allotjament es realitza a refugis d'alta muntanya o en tendes de campanya. Cal sac de dormir, màrfega (esterilla) i tenda de campanya.

Equipament personal
L'equipament bàsic consisteix en roba d'abric adequada per al clima de muntanya, incloent peces de recanvi per als dies plujosos i impermeable. És imprescindible un parell de botes de muntanya de canya alta junt amb calçat de recanvi, així com un bon sac de dormir, una motxilla petita i una llanterna de butxaca. Recomanem portar termo, gorra, protecció solar i allò que penseu que us pot ser útil a l’aire lliure.

Per més informació, contacta amb el Projecte Boscos de Muntanya.

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube