Titular notícies
Acords de custòdia

Es presenta una xarxa de camins de Collegats


La xarxa de camins ha estat promoguda per l'Ajuntament de Pobla de Segur i l'Estació Biològica del Pallars Jussà, amb qui tenen un acord de custòdia. 
 
Dimecres 18 Juny 2014 - 15:52
El passat 14 de juny es va presentar el nou mapa de la Xarxa de Camins de Collegats - Rocs de Queralt a Pobla de Segur, en el marc de la fira Promopallars. El mapa serà distribuït als agents locals per a que en facin distribució. Amb aquest mapa es dóna un nou impuls ecoturístic a la zona, complementant les tasques que ja s'havíen dut a terme a l'espai: recuperació dels camins i la seva senyalització amb fites. 

          

En aquest espai l'Estació Biològica hi manté 2 acords de custòdia: un amb l'Ajuntament de Pobla de Segur i un altre amb la finca de Gramuntill, ubicada al bell mig de Collegats. L'objectiu dels acords és donar assessorament i realitzar actuacions vàries de conservació i de promoció ecoturística. 

Collegats té un elevat interès biològic. És considerat un hotspot de la biodiversitat que presenta una gran singularitat geològica i bellesa paisatgística. Pel que fa a la vegetació, són eminentment representatives les comunitats rupícoles de parets calcàries. I pel que fa a la fauna, cal esmentar la presència de la llúdriga, així com algunes espècies rupícoles d’interès (es poden veure amb facilitat els 4 grans rapinyaires europeus), ratpenats i invertebrats cavernícoles endèmics. A més compta amb diverses figures de protecció mediambiental: Reserva Natural Parcial, PEIN, Xarxa Natura 2000, Lloc Interès Comunitari i ZEPA, a més de tenir Espais Interès Geològic.


       

                

 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube