Titular notícies
Activitats ciutadanes

Inicia la 2a Setmana Europea de Custòdia del Territori


Enguany compta amb més de 130 activitats organitzades a Catalunya durant 10 dies.
Dimecres 24 Setembre 2014 - 12:50
 
Durant 10 dies, un munt d’activitats per viure la terra!

La 2a Setmana Europea de la Custòdia del Territori és una campanya ciutadana que promou activitats arreu del territori per donar a conèixer la importància de tenir cura de la terra i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics. Alhora promou la custòdia del territori com a estratègia de conservació d'espais naturals.
 


Tallers, excursions, exposicions, activitats familiars, xerrades, visites guiades, concerts, documentals o activitats infantils: hi trobareu un munt d’activitats per viure la terra arreu del territori!


Les activitats de la Setmana
La Setmana compta amb més de 340 actes organitzats a 17 països europeus. A Catalunya compta ja amb més de 130 actes promoguts per unes 40 entitats de custòdia, consorcis, ajuntaments, parcs naturals, etc.

Us animem a que feu un cop d'ull al mapa i busqueu les activitats que més us agradin per participar-hi! Curs d'iniciació a la fotografia, tallers d'observació d'ocells, jornada de voluntariat per recuperar hàbitats del litoral català o un taller dels secrets de les herbes remeieres són algunes de les propostes que trobareu!

També podeu la selecció d'activitats per temàtiques que hem preparat:
O consultar el resum de totes les activitats de Catalunya per dies.


La Setmana de la Custòdia del Territori celebra la segona edició a nivell europeu
Tanmateix, als Països Catalans celebra ja la seva 6ª edició. La primera edició es va celebrar el 2004 i des d’aleshores cada dos anys s’ha donat cita, amb un nombre creixent d’entitats i administracions implicades. La darrera edició, el 2012, va ser tot un èxit!


Connecta't amb la natura
L’objectiu de la campanya és promoure la participació ciutadana i donar a conèixer la 2a Setmana Europea de la Custòdia del Territori.

Podeu participar de la campanya enviant les vostres fotografies on mostreu com us connecteu amb la natura, ja sigui a través de Twitter o Instagram (#connectnature) o enviant-les a través del formulari de la web.


Així doncs, durant la Setmana Europea de la Custòdia del Territori, del 26 de setembre al 5 d'octubre, consulta la seva pàgina web per veure a quines activitats t'apuntes! I durant la resta de l'any consulta l'agenda del viulaterra per continuar connectant amb la natura!

 
Tant la Setmana Europea de Custòdia del Territori com el web viulaterra.cat són 2 iniciatives promogudes per la Xarxa de Custòdia del Territori que tenen per finalitat donar a conèixer la importància de tenir cura de la terra i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics. Les activitats, en ambdós casos, són organitzades per entitats de custòdia, associacions, fundacions ajuntaments, esplais, etc...

La 2a Setmana Europea de la Custòdia del Territori s’emmarca en el projecte europeu Landlife. Aquest té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, a les entitats de conservació, als propietaris i a altres agents específics, com una eina eficaç i d’èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat. Més informació a www.landstewardship.eu
 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube