Titular notícies
Projectes i actuacions

Ja està a la venta l'oli Mas de Pitoia de la collita d'enguany


Amb la compra d'aquest oli col·laboreu amb el manteniment de projectes de la Reserva Natural de Sebes.
Dilluns 1 Desembre 2014 - 16:14

Enguany disposen de dos formats diferents: una caixa de fusta amb dues ampolles de 1/2 litre i una capsa de cartró amb una ampolla de 3/4 litre. Els preus són 16 € pels socis del Grup de Natura Freixe (GNF) i 18 € general per als lots. I per a l'ampolla de 3/4 8,5 € socis del GNF i 9,5 € general.
 
Amb la compra d'aquest oli col·laboreu amb el manteniment de projectes de la Reserva Natural de Sebes.

Us recomanem que feu un cop d'ull a les imatges de la recollida d'olives i a les imatges de la molturació.

Podeu comprar l'oli a diversos establiments de Flix. També podeu realitzar comandes al Mas del Director.
Contacte: 977265112 o freixe@gmail.com

L'oli Mas de Pitoia
El naixement d’aquest projecte és fruit d’una iniciativa que el Grup de Natura Freixe va impulsar l’any 2008 en col•laboració amb La Fundación Biodiversidad i la Fundació Catalunya-laPedrera.

L’abandonament de moltes finques, la venda d’olivers centenaris, el canvi de varietats i cultius i dels mètodes d’explotació han significat un notable i progressiu empobriment del territori, amb la degradació del seu paisatge característic i la pèrdua d’hàbitats i biodiversitat, tant als camps de cultiu com a les zones de transició amb els aiguamolls protegits de la Reserva Natural de Sebes.

Aquest projecte es va engegar per intentar revertir aquesta dinàmica i impulsar usos agrícoles i ramaders tradicionals a partir d’una finca model, la finca del Mas de Pitoia (propietat de la Fundació Catalunya - laPedrera), creant una xarxa de bones “pràctiques ambientals” en l’entorn de la zona protegida mitjançant acords de custòdia del territori amb els pagesos de la zona.

Això ha permès la creació d’una marca de qualitat d’oli ecològic Oli del Mas de Pitoia, amb la què es pretén potenciar l’agricultura ecològica i unes bones pràctiques agràries al territori, incentivant als pagesos de la zona a unir-se a la iniciativa, proporcionant-los noves alternatives per als seus cultius d’oliveres.

A l’Oli ecològic del Mas de Pitoia es controla tant el procés de producció de l’oliva, com el posterior d’elaboració de l’oli, realitzant-se tots els processos mitjançant mètodes tradicionals, totalment sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. De fet, l’oli ecològic resultant és un verge extra de màxima qualitat, elaborat amb el sistema artesanal més antic: trituració de les olives amb pedres de granit, la primera premsada en fred, i la separació de l’oli i l’aigua vegetal de forma natural mitjançant piles de decantació. A més, les olives utilitzades per a l’elaboració d’aquest oli són majoritàriament de la varietat “empeltre” autòctona de la zona i procedeixen únicament de finques situades en l’entorn de la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix. 

 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube