Titular notícies
Notícies

Inici del projecte de restauració ecològica del riu Congost als municipis de Les Franqueses del Vallès, Canovelles i Granollers


El dia 1 de desembre és el tret de sortida del nou projecte de restauració del riu Congost coordinat per Associació Hàbitats.

El projecte té per objectiu restaurar la qualitat y la connectivitat ecològica dels hàbitats fluvials autòctons potenciant la fauna local a través de la participació social, el voluntariat i la custòdia del territori.
Dimarts 16 Desembre 2014 - 12:18
El dia 1 de desembre és el tret de sortida del nou projecte de restauració del riu Congost coordinat per Associació Hàbitats.

El projecte té per objectiu restaurar la qualitat y la connectivitat ecològica dels hàbitats fluvials autòctons potenciant la fauna local a través de la participació social, el voluntariat i la custòdia del territori.

Aquest tram del riu Congost està inclòs dins de la Xarxa Natura 2000, que és la iniciativa política europea més important de conservació de la natura, amb la que la Unió Europea ha establert un marc legal que garanteix la protecció del patrimoni natural i, a més, s’ha compromès a salvaguardar-lo mitjançant la integració a la Xarxa d’una mostra significativa dels hàbitats i les espècies que millor el representen.

El projecte preveu actuacions en el tram representat en el mapa següent:


Es desenvoluparan dues tipologies d’activitat. Per una banda, es treballarà en la restauració ecològica de la zona de ribera, la majoria d’aquestes actuacions es duran a terme per professionals de la bioenginyeria, degut als requeriments tècnics que es necessiten per dur-ho a terme. D’altra banda, també es desenvoluparan activitats de caire participatiu, combinant l’educació ambiental, el voluntariat i la formació en tècniques de restauració.

Convidem a tothom a implicar-se en el projecte i participar de les activitats que es desenvoluparan al llarg de l’any. Podeu sol·licitar més informació ainfo@associaciohabitats.cat.

El projecte es durà a terme amb el finançament del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad.
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube