Titular notícies
Activitats ciutadanes

Arrèlia, propostes ecoturístiques per viure la terra


Arrèlia és la nova marca que ofereix propostes ecoturístiques per conèixer espais en custòdia!
Dimecres 27 Maig 2015 - 09:43

QUÈ ÉS ARRÈLIA?
Arrèlia és una iniciativa sense ànim de lucre conjunta entre la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i diverses entitats que en formen part. Té com a objectiu contribuir a la conservació dels espais naturals de Catalunya mitjançant la custòdia del territori.

QUÈ OFEREIX ARRÈLIA?
Arrèlia ofereix diverses propostes ecoturístiques de 1 o 2 dies de durada amb l’objectiu de conèixer d’una forma lúdica els projectes de conservació acompanyats de la mà dels seus protagonistes: els experts de les entitats i/o els propietaris de les finques que es visiten. Les propostes van dirigides a persones interessades en gaudir de la natura, a famílies i a totes aquelles persones que vulguin conèixer els secrets més ben guardats dels espais naturals de casa nostra.
 
Pròximes sortides obertes
 
Experiència Lloc Data Preu pers.
Disfruta dels paisatges esculpits pel riu Ebre Flix
(Ribera d'Ebre)
3 i 4 d'octubre 105 €/pers.
Gaudeix dels dólmens i les vinyes de l'Albera Sant Climent Sescebes
(Alt Empordà)
6 i 7 de juny 87,5 €/pers.
Descobreix la finca agroecològica la Font i el seu entorn natural Lluçà
(Osona)
13 de juny 37,5 €/pers.
Sent el Mediterrani Sant Feliu
de Guíxols
(Baix Empordà)
20 de juny
19 de setembre
122 €/pers.
Viu la natura a Tamarit. Desperta els teus sentits! Tamarit (Tarragonès) 25 de juliol 68,75 €/pers.

Feu un cop d'ull a la web del projecte www.arrelia.cat per a més informació!

També ens podeu seguir a través del Facebook d'Arrèlia o bé subscrivint-vos als nostres enviaments periòdics, a través de la web del projecte.

                                

QUIN ÉS EL VALOR SOCIAL DEL PROJECTE?

En totes les propostes que es comercialitzen a Arrèlia hi ha implicada una entitat sense ànim de lucre catalana. Aquesta entitat porta a terme un o varis projectes de conservació d’espais naturals mitjançant la custòdia del territori.

La custòdia del territori és una estratègia de conservació d’espais naturals que es fonamenta en la participació activa i corresponsable de la societat: propietaris dels espais, entitats de conservació, empreses, ciutadania, administracions públiques, etc. L’aplicació d’aquesta metodologia de conservació es plasma en els acords de custòdia (pactes voluntaris) que s’estableixen entre propietaris privats de finques a Catalunya i entitats sense ànim de lucre principalment, que volen conservar un espai o una espècie de flora/fauna determinat.

La premisa de base és que conservar la natura, el paisatge i el patrimoni cultural no és una responsabilitat que recau només en les administracions públiques, com sovint es pensa, sinó que la ciutadania, la societat civil i les empreses privades també poden i han de contribuir-hi.

ELS ORÍGENS
Arrèlia és un projecte que neix el 2015 fruït de diverses necessitats detectades al sector. Per una banda, neix de la necessitat de buscar noves vies de finançament privades pels projectes de conservació que s’estan duent a terme. Per altre banda respon a la necessitat de donar a conèixer els projectes al públic en general, tot sensibilitzant-los d’una forma lúdica de la importància de conservar els espais naturals a casa nostra.

Per aquest motiu, des de fa 2 anys, la XCT juntament amb diverses entitats membres estan treballant en la gestació i creació d’aquest projecte, tot definint el seu model de negoci, el públic objectiu o el tipus de propostes a oferir entre altres. En aquest període de gestació el projecte ha rebut el suport del Programa @EmprènSocial de la Generalitat de Catalunya (2013), del Programa d’Emprenedoria Social de l’Obra Social “la Caixa” (2014) i de la Fundación Biodiversidad (2014).

 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube