Titular notícies
Notícies

Toornen les granotes al marge dret del riu Llobregat


El projecte de recuperació d'amfibis a la finca agrícola Espai Agroambiental té la seva recompensa amb els primers exemplars de granotes totalment desenvolupats. Fundació sigea va signar un acord de custòdia amb un propietari de Viladecans l'any 2010 i ara ja comencen a escampar-se novament les granotes pels canals que ens envolten.
Dijous 11 Juny 2015 - 14:32
A finals del mes de març d'aquest any, hem anat escoltant el cant de les granotes als valls que voregen la finca de l'Espai agroambiental de Viladecans.

Aquí us mostrem algun dels exemplars adults que hem comptabilitzat. Es tracta de la granota verda Pelophylax perezi. És la típica granota dels estanys i els canals. Encara és petitona però pot arribar a assolir mides considerables. Té un color general ver o marronós, amb el ventre tacatde negre.

                      

Aquests amfibis s'han pogut desenvolupar  a les dues basses que vam instal·lar a la finca agrícola.

La majoria dels amfibis són ovípars. Els ous els ponen a l'aigua. A la primera setmana viuen dins de l'ou.

 A les dues setmanes surten de l'ou i les larves o cap-grossos tenen el cap i el cos junts i després una llarga cua. Més tard els surten les potes del darrera. 


A la tercera setmana se'ls fan els pulmons i els surten potes i la cua se'ls va escurçant. A la sisena setmana ja són adults i poden caçar insectes.

Les granotes són unes bones aliades en agricultura ecològica.

No us ho podeu perdre, teniu més informació a la nostra web www.fundaciosigea.org  

 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube