Titular notícies
Activitats ciutadanes

El proper diumenge 13 de març celebra el Dia de les Espècies Autòctones!


A Catalunya, el proper diumenge 13 de març s'organitzaran 15 activitats en favor de l'eradicació d'espècies de fauna i flora invasores que necessiten voluntaris! Participa-hi! 
 
Dilluns 29 Febrer 2016 - 17:16

Les activitats consisteixen en accions de voluntariat en finques en custòdia per eliminar espècies de fauna i flora invasores del nostre territori i plantar espècies autòctones per millorar els nostres ecosistemes.

Concretament, a Catalunya hi hauran activitats de voluntariat als següents pobles: 
- Aiguafreda
- Ametlla de Mar

- El Vendrell
- Flix
- Les Franqueses del Vallès
- Manlleu
- Monells
- Prat de Llobregat
- Sant Climent Sescebes
- Santa Coloma de Farners
- Santa Maria de Merlès
- Tamarit
- Torroella de Montgrí
- Torrefeta i Florejacs
- Vilaverd

Per a més informació i per veure totes les activitats, entreu a la web: www.tejiendocustodia.org/ca/
 
Busqueu la vostra activitat, la que us agradi més o la que us quedi més a prop, i lluitem junts per les espècies autòctones!

“Neteja” de Nàiades exòtiques al Baix Ter; creació d’un bosc autòcton per a la cigonya blanca a Flix; eliminació de canya americana a la zona humida de les “Madrigueres”, l’últim espai litoral d’El Vendrell sense urbanitzar; recuperació de la pineda de Can Camins al Prat del Llobregat; plantació d’arbres autòctons al riu FrancolÍ; eliminació de Seneci del Cap a la finca agrícola de Can Torres a l’Albera; mostra de diferents tècniques de detecció i captura de fauna i flora exòtica a la riera Santa Coloma de Farners; etc.; són algunes de les activitats que es duran a terme per frenar l’expansió d’algunes de les 110 espècies exòtiques invasores existents a Catalunya.

 

Aquestes accions de voluntariat formen part del programa "Voluntariat i Custòdia del Territori", un porgrama del projecte Tejiendo Redes*, a partir del qual s'han finançat 60 activitats de voluntariat a tot Espanya per contribuir a la conservació de la natura en espais en custòdia.
 
El Dia de les Espècies Autòctones tindran lloc a tot Espanya 30 activitats d'eliminació d'espècies exòtiques, i només a Catalunya se'n faran 14!

Entre març i juny de 2016 també es faran altres activitats de voluntariat en finques en custòdia a tot Espanya i a Catalunya relacionades amb altres eixos de conservació de la natura. Les podreu veure totes 60 pròximament a la web: www.tejiendocustodia.org/ca

*El projecte Tejiendo Redes és una inciativa conjunta de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i l'Obra Social "la Caixa", que té per objectiu implicar la societat civil en la conservació del nostre patrimoni natural i conscienciar de la necessitat de la seva preservació i dels seus valors socials, i com la custòdia del territori contribueix a assolir aquest objectiu.
 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube