Titular notícies
Activitats ciutadanes

Fes de voluntari! Ajuda a millorar el nostre entorn!


Amb ganes de donar un cop de mà per millorar el medi ambient? Et proposem diverses activitats a les que pots ajudar!
 
Divendres 20 Maig 2016 - 13:43


Del 27 de maig al 5 de juny, en el marc de la Setmana de la Natura, pots participar a les més de 200 activitats que s'han organitzat! 
 

Hi trobareu activitats per conèixer la màgia dels arbres al Parc Natural del Cadí, participar en un inventari d’orquídies de la comarca d’Osona, en una jornada de voluntariat ambiental al Delta de l’Ebre, sumar-te a una bicicletada resseguint el Ter, restaurar un camí de pedra seca al Cap de Creus, aprendre sobre les tortugues marines que visiten les nostres platges o recuperar una font abandonada!

Trobareu totes les activitats que hi ha a data d’avui al llistat d’activitats o al mapa d’activitats.

A continuació us destaquem diverses activitats en la que pots participar com a voluntari: 
 
Diumenge 29 de maig
Millorem les instal·lacions per la fauna a Montsonís!
Jornada per a realitzar el manteniment dels aguaits i altres infraestructures que La Sabina disposa per realitzar observació i fotografies d’animals salvatges. D’especial interès és l’arranjament de “la basseta”, punt d’aigua neta permanent que serveix com a punt d’abeurada per molts animals (sobretot durant l’estiu), i que és un  molt bon punt per observar i fotografiar, sobretot ocells.
Població: Montsonís
Organitza: Associació La Sabina

 
Jornada de neteja a la desembocadura de la riera de la Murtra
Acció de neteja del tram final de la riera.
Població: Creixell
Organitza: GEPEC


 
Dijous 2 de juny
Identificació de falciots i inventariat de nius
L'activitat té per objectiu la conservació dels falciots a travès de l’inventariat dels nius a la ciutat de l’Hospitalet. Primer es farà una xerrada informativa sobre la identificació de l’espècie i difondre la importància que la seva presència aporta als ciutadans i a la salut ambiental. Posteriorment es realitzarà un inventariat dels nius: detecció i localització dels nius i registre de les dades en una fitxa model. 
Població: L'Hospitalet de Llobregat
Organitza:Ajuntament de l'Hospitalet

 
Diumenge 5 de juny
Retirada d'una espècie de cactus invasor
Es farà una actuació per restaurar els boscos de l’entorn del castell de Sant Martí Sarroca eliminant una espècie de cactus invasor forà. En acabar l’activitat es farà un dinar gratuït (gentilesa de l’Ajuntament) amb paella d’arròs al mateix castell medieval per tots els assistents. Cal portar podalls, forques, o xerracs amb mànec llarg i EPI complert amb casc i guants gruixuts.
Població: Sant Martí Sarroca
Organitza: Federació ADF Penedès Garraf

 
Mans per la conservació de la tortuga d'estany a Can Morgat
Realitzarem una activitat de descoberta de l’espai i la tortuga a través d’un joc interactiu d’una aplicació per mòbil anomenada “Emysapp, la tortuga d’estany en joc”, farem un cens de tortugues, revisarem trampes, i finalment, alliberarem 5 tortugues d’estany a la llacuna de l’Artiga de Can Morgat.
Població: Porqueres
Organitza: Fundació Catalunya La Pedrera; Limnos; Consorci de l'Estany

 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube