Titular notícies
Activitats ciutadanes

Engeguem l'Oficina del Voluntariat Ambiental de Catalunya amb la XVAC


Aquelles persones que teniu ganes de realitzar una tasca de voluntariat a la natura, adreceu-vos a l'Oficina del Voluntariat Ambiental, on us ajudaran a trobar allò que busqueu!
 
Dimecres 14 Desembre 2016 - 14:01

A Catalunya es fan multitud d’activitats de voluntariat per a la conservació del patrimoni natural i la preservació del medi ambient, arreu del territori i al llarg de tot l'any. L'Oficina del Voluntariat Ambiental de Catalunya (en endavant, OVAC) vol ser un punt de trobada entre persones voluntàries, entitats ambientals i altres col·lectius que volen treballar en favor del medi ambient.

 
Si tens ganes de participar-hi com a voluntari/a, entra a la web www.voluntariatambiental.cat , tria la teva activitat i implica't!


L’Oficina del Voluntariat Ambiental de Catalunya (en endavant, OVAC) és una plataforma que pretén vehicular les ofertes de voluntariat que es proposen des de les entitats ambientals i  la demanda de persones voluntàries, empreses o escoles que hi volen col·laborar, ja sigui de forma puntual o permanent. En definitiva, el projecte consisteix en crear una borsa de voluntariat on poder satisfer l’oferta i la demanda i poder proporcionar a les entitats aquest servei, que d’alguna manera es complementa amb la feina que fem des del viulaterra.cat.

Si ets una persona que vols fer voluntariat ambiental, no dubtis a contactar amb l'OVAC i t’orientarem perquè trobis el projecte ambiental que més s’adeqüi a les teves necessitats i interessos (oficinavoluntariat@xvac.cat).

L’OVAC també ofereix diversos materials i continguts que us poden servir a l’hora de fer voluntariat o bé de planificar-lo. En el cas de les entitats ambientals, us recomanem que elaboreu un Pla de Voluntariat per a la vostra entitat, ja que és important planificar i organitzar el voluntariat i les tasques que s’adjudicaran, ja sigui per a accions puntuals o permanents. De la mateixa manera, és positiu identificar les oportunitats de voluntariat de què disposa l’entitat de cara a empreses i escoles, ja que és un col·lectiu que també cal implicar en la conservació de la natura i el territori.

L'OVAC sorgeix a partir de l’experiència de treball conjunt entre la Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya durant la primera edició de la Setmana de la Natura. Amb l'OVAC seguim treballant plegats en projectes de voluntariat ambiental, tot contribuint a conservar el nostre entorn.

        

Imatge: CEA Alt Ter

 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube