Titular notícies
Activitats ciutadanes

Obertes les inscripcions de les Setmanes al Bosc d'enguany!


Cada any el Projecte Boscos de Muntanya (Bergwald Projekt) organitza estades de voluntariat als boscos. Enguany s'han organitzat 12 setmanes de voluntariat durant l'estiu.
 
Dimarts 21 Març 2017 - 11:28

Per a fomentar la millora i la conservació dels boscos i paisatges dels Pirineus catalans, Projecte Boscos de Muntanya organitza estades de voluntariat a bosc per a adults. No calen coneixements de cap mena però sí ganes de treballar en equip i col·laborar en les tasques diàries del campament.

Viu una setmana treballant al bosc colze a colze amb altres voluntaris, guiat per professionals forestals i descobreix què fan els boscos per tu.
Redescobreix el bosc, des de dins.

Enguany han organitzat 12 setmanes diferents a les que podeu participar.

MASSÍS DE L'ORRI - El Gall Fer i la força de l'aigua
Bioenginyeria de paisatge, gestió forestal i manteniment de pastures al barranc de Port-Ainé i entorn del Massís de l’Orri (Pallars Sobirà).

Amb el Projecte al Massís de l’Orri, actiu de forma ininterrompuda des de 2007, es vol donar resposta a quatre principals reptes ambientals:
- Erosió en barrancs: la força dels barrancs durant les tempestes d'estiu afecta greument l’accés per carretera i les pistes forestals que condueixen a les pastures de muntanya.
- Hàbitat forestal: els boscos del Massís de l’Orri han estat molt explotats des d’antic, però actualment cal gestionar-los per millorar el seu estat i fer-los més resilients enfront les pertorbacions naturals (esllavissades, nevades, ventades, incendis, canvi climàtic...).
- Conservació de l’hàbitat del gall fer: al Parc Natural de l’Alt Pirineu s’hi troba la població més gran de gall fer de tota la Península Ibèrica, però una de les principals amenaces que pateix és la degradació del seu hàbitat. Per a millorar l’hàbitat del gall fer es busca potenciar la presència del nabiu els fruits del qual són molt importants per a l’alimentació dels pollets.
- Pèrdua de pastures i espais oberts: les pastures d’alta muntanya proporcionen aliment als ramats d’ovelles, cavalls i vaques durant l’estiu.

- Setmana del 3 al 9 de juliol
- Setmana del 10 al 16 de juliol
- Setmana del 17 al 23 de juliol
- Setmana del 24 al 30 de juliol
- Setmana del 31 de juliol al 6 d'agost
- Setmana del 7 al 13 d'agost

GINESTARRÉ (Esterri de Cardós) - Pastures i ramats al territori de l'ós
Recuperació i manteniment de pastures i camins ramaders tradicionals i gestió forestal sostenible en l’entorn de la Vall de Cardós (Pallars Sobirà). Durant l’any, els ramats d’ovelles, eugues i vaques es mouen d’una pastura a una altra per tota la vall, des dels prats de fons de vall a la tardor, fins a les pastures d’alta muntanya a l’estiu.Per això els principals reptes ambientals als que respon el projecte són:
- Pèrdua de pastures i espais oberts: les pastures de muntanya mitjana proporcionen aliment als ramats durant la tardor.
- Tancament de camins: l’accés a les pastures és més difícil perquè s’estan perdent els antics camins ramaders que tradicionalment s’han utilitzat per a moure els ramats de pastura i com a eixos en les rutes de transhumància.
- Hàbitat forestal: els boscos han estat molt explotats des d’antic, però actualment cal gestionar-los per millorar el seu estat i fer-los més resilients enfront les pertorbacions naturals (incendis, sequera i canvi climàtic, etc.).
- Vida als Pirineus: els petits pobles dels Pirineus són un exemple magnífic de la relació sostenible entre l’home i la natura que ha existit des d’antic. Però avui dia, el despoblament posa en perill la permanència d’aquests pobles amb tanta càrrega històrica i patrimonial.

- Setmana del 14 al 20 d'agost
- Setmana del 21 al 27 d'agost
- Setmana del 28 d'agost al 3 de setembre
- Setmana del 4 al 10 de setembre
. Setmana de l'11 al 17 de setembre
. Setmana del 18 al 24 de setembre

Per a més informació consulteu la web del Projecte Boscos de Muntanya: www.projecteboscos.cat

Text i imatges > Web del Projecte Boscos de Muntanya


 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube