QUÈ ÉS L'acord destacat
Les finques amb acords de custòdia són una bona mostra de gestió del territori respectuosa amb la natura i el medi ambient. Més enllà de les notícies que rebem cada dia sobre destrosses que l’ésser humà provoca sobre el medi ambient, també hi ha exemples de bones pràctiques, com ara els terrenys on s’hi pacten acords de custòdia.

Periòdicament us presentem a fons les característiques d’un dels nombrosos acords de custòdia que hi ha al nostre país. Si voleu tenir una informació bàsica de tots els acords de Catalunya i les Illes Balears, visiteu el Mapa d’acords.

Titular notícies

Dimecres 5 Març 2014
La seva ubicació és estratègica per a espècies protegides d’ocells com la gralla de bec vermell i l’àguila daurada, que hi nidifiquen a prop, i l’àguila cuabarrada, que va a alimentar-s’hi.


Dijous 27 Febrer 2014
La finca té un indubtable valor paisatgístic, històric i cultural per la seva ubicació (en el meandre de Flix). També destaca la funció de corredor biològic que desenvolupa i el bosc de ribera que s'hi troba.


Dilluns 24 Febrer 2014
L'illa del Sorral o de Gallifa és una de les poques illes fluvials que es conserven a la conca de l'Alt Ter. S'hi han eliminat una plantació de pollancres, es controlen les espècies invasives i es recuperen les espècies de ribera autòctones.


Dilluns 24 Febrer 2014
Gràcies a la restauració de l'estany, s'ha incrementat notablement la biodiversitat aquàtica de la zona.

Divendres 16 Març 2012
Aquest projecte té per objectiu reunir l'agricultura ecològica de l'arròs i la recuperació d'hàbitats naturals de zones humides, amb criteris d'investigació aplicada a fi d’afavorir les espècies protegides, el manteniment de la qualitat ambiental i paisatge, juntament amb el desenvolupament rural i el turisme ecològic.


Feed RSS de notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube